Yksi FUSILLI-hankkeen tavoitteista on toteutunut: Tampere allekirjoitti kansainvälisen sitoumuksen

Pieni tyttö istuttaa kasveja viljelylaatikkoon.

Tampere on allekirjoittanut kansainvälisen sitoumuksen, jossa kaupunki sitoutuu kehittämään sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää ruokajärjestelmää. Milan Urban Food Policy Pact on Milanon kaupungin vuonna 2015 aloittama sitoumus, jonka on nyt allekirjoittanut yli 270 kaupunkia ympäri maailmaa.

Sitoumus kannustaa kaupunkeja kiinnittämään huomioita omaan rooliinsa osana kestävää ruokajärjestelmää ja vahvistamaan tekemistään teeman parissa sekä jakamaan parhaita oppeja muille kaupungeille kansainvälisessä verkostossa. Suomesta Tampereen lisäksi Vantaa on tähän mennessä allekirjoittanut sitoumuksen.

Koulu- ja päiväkotiruokailu, ruokakasvatus, lasten puistoruokailu, yhteisöviljelmät sekä Kauppahalli ja elävät torit ovat esimerkkejä toimista, joilla Tampere jo edistää kestävää ruokajärjestelmää. Nyt työ näiden eteen jatkuu entistä vahvemmin. Kaupunki kannustaa myös sidosryhmiä löytämään oman roolinsa kestävän ruokajärjestelmän edistämisessä ja toimimaan aktiivisesti sen eteen.

Lue lisää Tampereen kaupungin uutisesta Tampere edistää kestävää ruokajärjestelmää [Tampereen kaupunki – Ajankohtaista].

Teksti: Elina Pulliainen
Kuva: Mimmi Virtanen