Ideatalkoissa tavoitteena kestävä ruokajärjestelmä

Restonomiopiskelijat valmistavat ruokaa opetuskeittiössä.
Opiskelijat valmistavat ruokaa Tampereen ammattikorkeakoulun Catering Studiossa. Kuva Jonne Renvall

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM), FUSILLI ja Cities2030 -hankkeet järjestivät Ideatalkoot-työpajan 25.8.2021. Ministeriö valmistelee kansallista Ilmastoruokaohjelmaa, jonka tavoitteena on tukea yhteiskunnan siirtymistä kohti ilmastokestävää ruokajärjestelmää. Ilmastoruokaohjelma tukee hallituksen tavoitetta hiilineutraalista Suomesta.

Ideatalkoissa pohdittiin, miten Ilmastoruokaohjelmassa esitettäviä toimenpiteitä jalkautetaan ja miten uusia innovointeja edistetään. Ideatalkoot juonsi Karoliina Tuukkanen, FUSILLI-hankkeen Tampereen kaupungin projektipäällikkö.

************

Lue Mikael Lindellin ja Sanna Luodon blogikirjoitus, jossa avataan ideatalkoissa esiin tulleita näkökulmia. Blogiteksti ”Ideatalkoissa tavoitteena kestävä ruokajärjestelmä” on julkaistu TAMK-blogissa 13.10.2021.