”Planetaarisessa ruokavaliossa vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja palkokasveja syödään nykyistä reilusti enemmän, kun taas eläinperäisten ruoka-aineiden ja sokerin osuutta vähennetään olennaisesti.
Opinnäytetyössä koululaisille esiteltiin planetaarisen ruokavalion mukaan koostettuja ruokalautasia. Keskustelu lautasmalleista toi esille lukuisia koululaisten myönteisiä motivaatiotekijöitä kasvisruokaa kohtaan, kuten hyvinvointi ja terveys, ympäristön huomioiminen sekä eläinten hyvinvointi. Nämä eivät kuitenkaan aina riittäneet kasvisruoan valitsemiseen ruoan valintatilanteessa.”
Tampereen ammattikorkeakoulun Palveluliiketoiminnan opiskelija Leena Vaarasto kirjoitti opinnäytetyönsä lehtori Sanna Luodon ohjauksessa. Lue heidän blogikirjoituksensa ”Askeleita kohti planetaarista kouluruokaa” TAMK-blogista.
Vaaraston opinnäytetyöhön ”Kouluruoka kestäväksi planetaarisella ruokavaliolla – hyväksyvätkö lapset kasvisruoan?” voit tutustua Theseuksessa.