Lähiruoan sesonkiaika on nyt parhaimmillaan ja tulevan Tampereen päivän kunniaksi jaamme hilloreseptin, johon aineet löytyvät monen tamperelaisen pihapiiristä tai naapurustosta lähes ilmaiseksi.
Marja-aronian satokausi on parhaimmillaan ja myös kotimaisia omenoita on hyvin saatavilla. Supermarjan monet flavonoidit, vitamiinit ja kivennäisaineet kannattaakin nyt hyödyntää vaikka hillona!
Helppo kausihillo kotipihasta
Aronia-omenahillo
- 400 g aronianmarjoja
- 400 g omenan lohkoja
- 200 g sokeria
- 2 rkl vettä
- Huuhtele aronianmarjat ja omenat. Poista omenoista siemenkodat ja lohko ne 8-10 osaan.
- Laita kaikki ainekset n. 3 litran kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet (kokeile haarukalla). Sekoita välillä, ettei keitos pala pohjaan.
- Laita kattila tiskialtaan pohjalle ja soseuta sauvasekoittimella, kunnes hillo on tasaista. Varo, ettei kuuma hillo roisku – aronia värjää helposti.
- Jäähdytä hillo kattilassa tiskialtaan kylmävesihauteessa tai ulkona kannella peitettynä.
- Annostele pieniin pakasterasioihin ja varasto ”tuorehillona” pakastimessa. Säilytä jääkaapissa vain lähipäivinä käytettävä määrä.